DanielDaniel - sporttinen matkatoimiston "maskotti"

Daniel Kristoffer Saranen syntyi 30.3. 2000 Helsingissä. Daniel alkoi harrastaa urheilua säännöllisesti jo 6-7 -vuotiaana. Lempilajeihin ovat kuuluneet paini (Helsingin Paini-Miehet), jalkapallo (Kontu-Atlantis-Kontu), jääkiekko (Oulunkylän Kiekkokerho, Itä-Helsingin Kiekko), suunnistus (Helsingin Suunnistajat), yleisurheilu ja etenkin kestävyysjuoksu (Viipurin Urheilijat, Helsingin Kisa-Veikot), uinti sekä myöhemmin koripallo (Wartti Basket, Munkkiniemen Kisapojat). Koripallossa on tullut MuKi:n huippujengissä C-poikien SM-kultaa 2014, B-poikien SM-kultaa 2016 sekä Euroopan Nuorten Koripalloliigan EYBLn 10. tila ja A-poikien SM-kultaa 2018 ja 2019.
Korisura jatkui 19-vuotiaana MuKi:n miesten 1A-divisioonajoukkueessa.

Urheiluhullu iskä halusi, että poika saa taitoja ja kokemusta useista lajeista, eikä pojalla ollut mitään sitä vastaan. Hiihtokisoja Daniel katsoi innolla televisiosta jo pienenä, mutta ensimmäinen kisastartti tapahtui vasta talvella 2012 Leppävaaran Leijona-hiihdoissa. Jääkiekkojoukkueen muiden poikien suosikkiurheilija ei ollut suinkaan Hannu Manninen. Uinnissa Daniel ei ole kisaillut. Triathlonin kokeilemisesta oli joskus puhetta. Erikoisluvalla Daniel pääsi alaikäisenä 15-vuotiaana Vantaan Extremeruniin ja urakoi tuhansien harrastelijoiden joukossa lyhyen matkan kärkikymmenikköön, seuraavana vuonna kärkikolmikkoon. 

Vuonna 2007-syntyneelle pikkuveli Mikaelille Daniel on ollut esikuva. Mikael kävi jo pikkupoikana jumpassa, nassikkapainissa, juoksu-  ja hiihtokisassa. Ensimmäiseen suunnistuskilpailuun hän osallistui viisivuotiaana. Mikael on harrastanut myös (kilpa)tanssia. Jalkapalloa Mikael kokeili ensin Pikkujättiliigassa, josta Danielinkin joukkuepelailu alkoi. Sitten Mikael pelasi jääkiekkoa Red Wingsin kiekkokoulussa, salibandya SSV:ssä ja jalkapalloa FC Konnussa. Jalkapalloilu ja suunnistus jatkuvat edelleen. 

Uusperheen jäseniin kuuluvat myös suunnistava Joanne, vuonna 2009 Filippiineillä syntynyt Mati sekä vuonna 2012 syntynyt Samuel. Mati on harrastanut painia, uintia, suunnistusta ja innokkaimmin futista FC Konnussa, PK-35:ssä ja FC Viikingeissä. Samuel liittyi joukon nuorimpana, alle nelivuotiaana vuotta vanhempien jalkapallojoukkueeseen PK-35:ssä. Jääkiekkoilukokeilu alkoi vauhdikkaasti IHK:ssa. Kuusivuotiaana Samuel aloitti yksin suunnistamisen kilpailujen rastireittiradoilla sekä ulkomailla 10-vuotiaiden tavallisilla kilparadoilla. 

Daniel siirtyi Myllypuron alakoulusta Pohjois-Haagan Yhteiskoulun liikunta-matematiikkalinjalle ja edelleen Maunulan matematiikkalukioon ja sai valkolakin päähän. Armeija kutsui vuoden 2020 tammikuussa.

Matkustamisen Daniel aloitti pikkupoikana käyden Euroopan maista Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Portugalissa, Ruotsissa, Saksassa, Sloveniassa, Sveitsissä, Puolassa, Slovakiassa, Tshekissä, Unkarissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä. Eksoottisinta antia on ollut matka Filippiineille.
Ensimmäinen neljästä koriksen SM-kullasta.Ensimmäinen Jukolan Viesti 15-vuotiaana ja 12,7 kilometrin kuutososuus takana.

Mobiili